ΦΙΛΤΡΑ
ΠΡΟΒΟΛΗΣ
ΕΡΓΩΝ
X
ΦΙΛΤΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΕΡΓΩΝ

Κατηγορία έργου

Μέγεθος έργου

MENU

ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑ Ε=200τμ
Πάνω από 100 τ.μ
Αργολίδα

Λίγα λόγια για το έργο

Στον νομό Αργολίδας και σε μια ήσυχη συνοικία λίγο έξω από την πόλη του Ναυπλίου η εταιρεία ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ ανέλαβε την κατασκευή και τοποθέτηση ενός πρότυπου παιδικού σταθμού Ε=200ΤΜ.

Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός του έργου με το τοξωτό -ημικυκλικό κτήριο της διοίκησης και του προσωπικού ήταν μια κατασκευαστική πρόκληση για την εταιρεία ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ που χάρη στην τεχνογνωσία και την πολυετή εμπειρία της ανταποκρίθηκε  με απόλυτη επιτυχία.

Ο παιδικός σταθμός κατασκευάστηκε με την μέθοδο των προκατ ΜΟΝΟΛΙΘΙΚΩΝ επιμέρους κτηρίων  σε συνδυασμό με προκατ ημικυκλικού σχήματος επιμέρους τοιχία που σκυροδετηθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένα  καλούπια ώστε να εφαρμοστεί ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός.

Το κτήριο στο σύνολο του  κατασκευάστηκε από οπλισμένο μπετόν και εξωτερική μόνωση -θερμοπροσοψη με τη μέθοδο ΜΟΝΟΜΠΛΟΚ και ανήκει στην ενεργειακή κατηγορία Β+

Πρόκειται για ΒΑΡΕΩΣ ΤΥΠΟΥ προκατασκευασμένο  κτήριο  σύμφωνα με τον Ελληνικό Κανονισμό Οπλισμένου Σκυροδέματος (ΕΚΩΣ ), τον Ελληνικό  Αντισεισμικό Κανονισμό (ΕΑΚ) και τον Ενεργειακό Κανονισμό -ΚΕΝΑΚ .

Ο προκατασκευασμένος παιδικός σταθμός  αποτελείται από τρεις(3)κτηριακές ενότητες η κάθε μια έχει μεν διαφορετική χρήση, αλλά αποτελούν ένα ενιαία  κτηριακή ενότητα  που οδηγεί τον επισκέπτη από τον εξωτερικό κόσμο των ενηλίκων στον εσωτερικό κόσμο των βρεφών και των νηπίων:

  • Κτήριο Διοίκησης το οποίο περιλαμβάνει το γραφείο δ/νσης , WC προσωπικού-κοινού, αίθουσα υποδοχής -reception, χώρο προσωπικού, γραφείο πολλαπλών χρήσεων και κουζίνα ως προς τη διαρρύθμισή του διαθέτει δυο (2)υπνοδωμάτια, ένα μπάνιο, βοηθητικό χώρο αποθήκης δίπλα στο μπάνιο  και ενιαίο χώρο κουζίνας με καθιστικό.
  • Κτήριο Α, το οποίο περιλαμβάνει αίθουσα βρεφών και αίθουσα ύπνου, χώρο παρασκευής  γάλακτος και χώρο αλλαγών-λουτρό
  • Κτήριο Β, το οποίο περιλαμβάνει αίθουσα νηπίων 1&2, αίθουσα ύπνου ,  WC για χρήση  ΑΜΕΑ & WC -λουτρά


Τα αποτελέσματα

Η επιλογή των επιμέρους υλικών στο εσωτερικό έγιναν με προσωπική επιλογή των ιδιοκτητών, μέσα από μια μεγάλη ποικιλία που  προσφέρει  η εταιρεία, ακολουθώντας παράλληλα και τις  νομοθετικές απαιτήσεις και προδιάγραφες για τέτοιου είδους κτήρια -βινυλιο δάπεδο ειδικών προδιαγραφών για χρήση σε παιδικούς σταθμούς, είδη υγιεινής για νήπια, οικολογικά χρώματα κ.α

Οι συνεργάτες οικοδόμοι  της εταιρείας ανέλαβαν τόσο τη θεμελίωση για την έδραση του παιδικού σταθμού, αλλά  και την γενικότερη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου -βεράντες, παραδίδοντας το έργο ολοκληρωμένο εντός χρονοδιαγράμματος και το κυριότερο εντός καθορισμένου budget -κόστους, χωρίς απρόβλεπτα έξοδα ή κρυφά κόστη.

ΔΙΟΡΟΦΗ ΠΡΟΚΑΤ ΟΙΚΙΑ Ε=102,60τμ ΜΕ ΥΠΟΓΕΙΟ στην ΑΤΤΙΚΗ
Οι συνεργάτες οικοδόμοι  της εταιρείας ανέλαβαν τόσο το υπόγειο όσο και την γενικότερη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου -βεράντες, στέγαστρα βεραντών, περιτοιχίσεις, κάγκελα, πόρτα εισόδου στο οικόπεδο παραδίδοντας το έργο ολοκληρωμένο εντός χρονοδιαγράμματος και το κυριότερο εντός καθορισμένου budget -κόστους, χωρίς απρόβλεπτα έξοδα ή κρυφά κόστη.
ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Ε=33,2τμ στην ΚΩ
Στο νησί της Κώ και εντός του χώρου μιας από τις μεγαλύτερες τουριστικές μονάδες του νησιού, προσφάτως ανακαινισμένη, τοποθετήθηκε η προκατ εκκλησία αφιερωμένη στην Αγ.Κυριακή.