ΦΙΛΤΡΑ
ΠΡΟΒΟΛΗΣ
ΕΡΓΩΝ
X
ΦΙΛΤΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΕΡΓΩΝ

Κατηγορία έργου

Μέγεθος έργου

MENU

Προκάτ Εκκλησίες

Η εταιρεία ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ εδώ και 60χρονια ασχολείται με την κατασκευή και τοποθέτηση προκατασκευασμένων κτιρίων από οπλισμένο σκυρόδεμα και θερμοπρόσοψη με την μέθοδο των μονολιθικών κυψελών –ΜΟΝΟΜΠΛΟΚ, σύμφωνα με τον Ελληνικό Αντισεισμικό Κανονισμό-ΕΑΚ, Ελληνικό Κανονισμό Σκυροδέματος , Ελληνικό Κανονισμό Προκατασκευής και Ενεργειακό Κανονισμό-ΚΕΝΑΚ.

Παράλληλα με την κατασκευή κατοικιών, η εταιρεία κατασκευάζει και προκατασκευασμένες εκκλησίες και ναούς.

Πρόκειται για μονόχωρες εκκλησίες  διαστάσεων από 13τμ έως και 36τμ κατάλληλες να τοποθετηθούν σε ιδιωτικά οικόπεδα και σε κοινόχρηστους χώρους.

Εκτός  από τις μονόχωρες εκκλησίες η εταιρεία κατασκευάζει και μεγαλύτερων διαστάσεων ναούς. Πρόκειται για βαριάς προκατασκευής κτήρια από μασίφ μπετόν και οπλισμό από μπετοσίδερο  και εξωτερική μόνωση – θερμοπρόσοψη.

Περισσότερα

Βάση Προκάτ Εκκλησιών

Οι εκκλησίες και οι ναοί  έχουν δική τους βάση με την οποία κατασκευάζονται και μεταφέρονται στο οικόπεδο τοποθέτησής τους.

Η βάση είναι  πάχους 20 εκατοστών από οπλισμένο σκυρόδεμα ποιότητας C20/25 με οπλισμό s500s. Περιμετρικά τοποθετείται πριν την  σκυροδέτηση μεταλλικό προφίλ UPN 200στο οποίο  συγκολλούνται οι οπλισμοί της πλάκας δαπέδου. Στην βάση αυτή  ενσωματώνονται οι οριζόντιες σωληνώσεις ύδρευσης και θέρμανσης. Επιπλέον τοποθετείται και  μόνωση πάχους 5εκ λ=0,033w/mk  DUROSOL.

Με την βάση αυτή ΔΕΝ χρειάζεται να κατασκευαστεί νέα πλάκα στο οικόπεδο ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ ΘΕΜΕΛΙΑ, με οικονομικό όφελος για τον ιδιοκτήτη.

Δομή Προκάτ Εκκλησιών

Οι εκκλησίες και οι ναοί κατασκευάζονται  από τοιχία οπλισμένου σκυροδέματος με την μέθοδο των κυψελών τα οποία συνδέονται μεταξύ τους κατά πλάτος και καθ’ ύψος επιτυγχάνοντας την παρούσα ολοκληρωμένη αρχιτεκτονική λύση κατοικίας.

Οι εξωτερικοί τοίχοι κατασκευάζονται  από ΜΑΣΙΦ ΜΠΕΤΟΝ με ΣΙΔΕΡΟ και ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΠΛΕΓΜΑ  και  με ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΟΝΩΣΗ – ΘΕΡΜΟΠΡΟΣΟΨΗ  πάχους 7εκ -10εκ.

Οι Κατασκευές Ανήκουν Στη Ενεργειακή Κατηγορία Β+

Οι εκκλησίες και οι ναοί  έχουν  άριστη θερμομόνωση (πάχος μόνωσης 7εκ, υψηλής πυκνότητας λ =0.033W/mK)  και ταυτόχρονα και υψηλές ηχομονωτικές και ηχοαπορροφητικές ιδιότητες εξασφαλίζοντας υψηλή ακουστική άνεση για το χρήστη.

Οι εσωτερικοί τοίχοι είναι  και αυτοί από οπλισμένο σκυρόδεμα C20/25 με οπλισμό Φ8 με διπλή σχάρα # Φ10/15.

Αρχιτεκτονική Προκάτ Εκκλησιών

Η οροφή των εκκλησιών είναι στο σχήμα του θόλου και στο κέντρο του τοποθετείται ο τρούλος  από μπετόν και σίδερο.

Η  θολωτή οροφή των εκκλησιών  είναι κατασκευασμένη από μπετόν και οπλισμό από σίδερο  και εσωτερικά έχει  μόνωση πάχους 7εκ. Στον τρούλο υπάρχουν ανοίγματα στα οποία τοποθετούνται τζάμια χρωματιστά. 

Για τους ναούς η στέγασή τους ακολουθεί την αρχιτεκτονική μελέτη τους. Στην θολωτή οροφή τοποθετείται και το καμπαναριό από οπλισμένο μπετόν.

Εσωτερική Διαμόρφωση Προκάτ Εκκλησιών

Οι εκκλησίες έχουν πλήρη ηλεκτρολογική εγκατάσταση σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς εσωτερικών ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων – σωληνώσεις, καλωδιώσεις, πρίζες/διακόπτες, κεντρικό πίνακα.

Στις εκκλησίες και στους ναούς τοποθετούνται πλακίδια Α΄ διαλογής, που ο πελάτης μπορεί να επιλέξει από συνεργαζόμενες με την εταιρεία εταιρείες πλακιδίων.

Η τελική επιλογή διάστασης των πλακιδίων καθώς και των χρωματισμών γίνεται από τον πελάτη, από το δειγματολόγιο της εταιρείας.

Εξωτερικά Κουφώματα Εκκλησιών

Τα εξωτερικά κουφώματα των εκκλησιών είναι από σίδερο μασίφ και λαμάκι και τα τζάμια έγχρωμα. Η Κυρία Είσοδος είναι και αυτή από σίδερο με ανοίγματα στα οποία τοποθετούνται έγχρωμα τζάμια.

Οι εκκλησίες και οι ναοί παραδίδονται ελαιοχρωματισμένοι εσωτερικά και εξωτερικά.

ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Ε=33,2τμ στην ΚΩ
Στο νησί της Κώ και εντός του χώρου μιας από τις μεγαλύτερες τουριστικές μονάδες του νησιού, προσφάτως ανακαινισμένη, τοποθετήθηκε η προκατ εκκλησία αφιερωμένη στην Αγ.Κυριακή.
ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Ε=36τμ
Η εκκλησία εχει κατασκευαστεί από οπλισμένο μπετόν και εξωτερικά θερμοπρόσοψη με τη μεθοδο ΜΟΝΟΜΠΛΟΚ.